Fortbildning: Att prata rasism 25.4

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Välkommen på evenemanget Att prata rasism 25.4.2024!

Målgrupp: Professionella som möter unga och intresserade av temat

Önskar du mer information om rasism och redskap samt diskussion kring hur du kan arbeta antirasistiskt med unga i vardagen?
Funderar du på hur man som professionell kan prata om temat i dagens polariserade samhällsklimat eller hur du kan ingripa i skämt kring rasism?

Känner du dig osäker på hur du kan komma igång eller vidare med arbetet kring det här viktiga temat? Då är det här evenemanget något för dig! Under evenemanget kommer det även att finnas möjlighet till diskussion med föreläsarna kring tematiken.

Evenemanget ordnas inom ramen för Luckan UngInfos Prata Rasism! -projekt som finansieras av Regionförvaltningsverket i Södra Finland. 

Program:
kl. 9.00-9.15 Välkomsthälsning med kaffe och tilltugg

kl. 9.15-11.00 Vad är rasism och varför behöver vi våga prata om det? –Joséphine Gram

Diskussioner om rasism har varit en het potatis i samhällsdebatten i Finland under den senaste tiden, nya undersökningar kommer ut titt som tätt som visar på att rasism finns överallt runt omkring oss, även om den ibland kan vara svår att förstå och få syn på. Rasism är förstås inget nytt, utan något som historiskt har påverkat både den globala världsstrukturen, vårt eget samhälle och oss som individer. Ändå har vi ofta svårt att se vår egen del i det hela. Under föreläsningen kommer vi att fundera på vad som behövs för att våga prata om rasism och hur vi aktivt och kontinuerligt kan börja arbeta med antirasism.

kl. 11.00-11.30 Rasistiska skämtSaara Loukola
Saara Loukola från Helsingfors universitet att presentera sitt arbete med temat rasistisk humor i finska skolor bland personal och elever. Under presentationen kommer Loukola att introducera hur humor används i finska grundskolor för att förstärka, motstå och förhandla om rasifiering. Presentationen är på engelska och efterföljande diskussionen och frågor är på svenska.

kl. 11.30-12.00 Diskussion med sammanfattning

Föreläsare:
Saara Loukola, Helsingfors universitet, doktorand i projekt RILSE (Rasism och antirasism i grundskolor)
Joséphine Gram, Helsingfors universitet, forskningsassistent inom RILSE och sakkunnig i frågor kring rasism

Övrig information:
Evenemanget är avgiftsfritt. 
Antalet platser är begränsat.
Anmäl dig här senast 22.4.2024.

Vänligen notera att det fotograferas under evenemanget. Det finns platser i salen som inte fotograferas.

Med förbehåll för ändringar i programmet.

Skip to content