Tjänster för dig 13–29 år

Luckan UngInfo erbjuder information, vägledningar och utbildningar för unga 13–29 år samt information och fortbildningar till professionella i ungdomssektorn.

Tjänster

Har du frågor om arbetssökning, studier eller fritidsaktiviteter?

Luckan UngInfo erbjuder kostnadsfri vägledning för dig i frågor om studier, jobb, bostad eller fritid. Vägledningen erbjuds vid Luckan i Helsingfors, Kyrkslätt, Raseborg och Åbo. Vi hjälper via telefon, e-post, digitala möten eller på din lokala Luckan.

Chatta anonymt med handledare eller psykolog – ingen fråga är för stor eller liten!

ÄRLIGT TALAT är en stödchatt där du kan chatta anonymt med handledare eller psykolog om det som du behöver prata om just nu. Det kan vara allt från studier och sex till psykisk hälsa – ingen fråga är för stor eller för liten. Du som chattar kan vara anonym.

VÅGA FRÅGA!

På VÅGA FRÅGA! kan du ställa frågor anonymt om allt från arbete och studier till psykiskt och fysiskt välmående, relationer och sex. Du får svar av en expert inom fem arbetsdagar. På hemsidan kan du även läsa andras frågor och svar.

VÅGA FRÅGA! är ett samarbete med Decibel.

HITTA RÄTT

Här hittar du svenskspråkiga stödtjänster som du kan använda för att få hjälp och stöd när du behöver det.

Du får gärna kontakta oss om andra stödtjänster med garanterad service på svenska, så lägger vi upp infon på sidan.

Kunskapsbanken

Här hittar du artiklar om att arbeta, studera eller göra praktik, i Finland eller utomlands. Om volontärarbete, påverkansmöjligheter, fritidssysslor på svenska, psykiskt och fysiskt välmående, med mera. Artiklarna är fyllda av information och nyttiga länkar.

Chatt- och telefonkalendern

Behöver du samtalsstöd? Här hittar du vem som håller öppet idag!
Kalendern samlar alla nationella chatt- och telefontjänster på svenska i Finland för dig som är ung och ung vuxen. 

Skip to content