Unginfo erbjuder kostnadsfri handledning i frågor som gäller studier, arbete, fritid och andra frågor som är viktiga för dig och när du vill få hjälp och stöd genom att sitta face to face med en sakkunnig vuxen. Handledning ges på våra  kontor, men också via telefon eller e-post. Handledningen fungerar utgående från dina behov och önskemål. Det som diskuteras under en handledning förblir konfidentiellt mellan dig och handledaren.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av handledningen rekommenderar vi att du beställer tid i förväg genom att fylla i handledningsblanketten för din ort genom att trycka på knappen här nedan. På det sättet kan handledaren förbereda sig för ert möte. Om du inte kan eller har möjlighet att komma på handledning i person så kan du ta kontakt via blanketten i alla fall, vi svarar per e-post eller genom att ringa upp dig, precis som det passar dig bäst. På vissa orter kan du också få drop in betjäning. Kolla kontaktuppgifterna och tider för den ort där du vill få handledning.

Luckan UngInfos personal erbjuder handledning - drop in och/eller med tidsbeställning - på följande orter och tider

Helsingfors

Måndagar, kl. 12–17: Drop-in handledning på Navigatorn Helsingfors, Fredriksgatan 48

Onsdagar, kl. 15–17: Drop-in handledning på Luckan Helsingfors, Georgsgatan 27

Övriga dagar enligt tidsbeställning: [email protected]

Borgå

Torsdagar, kl. 13-16: Drop in handledning på Navigatorn Borgå, Mannerheimgatan 20 E

Övriga dagar enligt tidsbeställning: [email protected]

Kyrkslätt

Torsdagar kl. 12-16: Drop in-handledning på Navigatorn Kyrkslätt, Kyrkstallsvägen 1

Övriga dagar enligt tidsbeställning:
[email protected]

Åbo

Raseborg

Endast genom tidsbeställning: julia.hemgard(at)luckan.fi

UngInfos samarbete med Navigatorerna

Navigatorn (Ohjaamo) är en rådgivningstjänst för unga under 30 år. Till Navigatorn kan man komma utan tidsbokning och få den hjälp man behöver. Vid Navigatorn får du rådgivning och vägledning samt stöd i din livssituationen. Stödet kan gälla till exempel utbildning och arbete, boende, ekonomi, karriärplanering eller sociala färdigheter.

Navigatorn i Helsingfors / Fredriksgatan 48
Öppet kl. 12-17, ti-fre kl. 10-17. Luckans vägledare Riika är på plats på Navigatorn i Helsingfors varje måndag kl. 12-17.
[email protected]

Navigatorn i Vanda / Vernissagatan 1, våning 4
Öppet må-fre kl. 12-17
Utan tidsbeställning må-ons!
[email protected]

Navigatorn i Borgå, Mannerheimgatan 20 E
UngInfos informatör handleder utan tidsbeställning på Navigatorn torsdagar kl. 13-16

Navigatorn i Lovisa, Drottninggatan 18
UngInfos informatör handleder utan tidsbeställning på jämna veckors tisdagar kl. 13-16.

Kunskapsbank

Här nedan hittar du information om att arbeta och studera eller göra praktik i Finland eller utomlands, volontärarbete, om möjligheter till fritidsintressent på svenska, psykisk och fysisk välmående och annat smått och gott.

Informationen som är samlad här är samlad just med tanke på dig som är 13-29 år. Här hittar du svar på frågor du har och svar på frågor du kanske inte ens ännu tänkt på.

Om du inte hittar information om det du söker så kan en av våra informatörer hjälpa dig med att hitta den information du behöver för att komma vidare. Kontaktuppgifter till informatören på din ort hittar du under rubriken Vägledning.