Unginfo erbjuder kostnadsfri vägledning om studier, arbete, fritid och andra frågor som är viktiga för dig. Du kan få hjälp och stöd genom att boka tid för vägledning, besöka oss under drop in-tider eller via telefon eller e-post.

Vägledningen fungerar utgående från dina behov och önskemål. Det som diskuteras under en vägledning förblir konfidentiellt mellan dig och vägledaren.

Du kan också läsa mer om studier, jobbsökning och fritidsaktiviteter i vår kunskapsbank här nedan!

Helsingfors

Vägledning för unga

Luckan erbjuder kostnadsfri vägledning för dig 13–29 år, i frågor som gäller studier, arbete, fritid m.m. Vägledningen kan ske på Luckan, via telefon eller via e-post. Du kan vara i direktkontakt med vägledare Riika under våra drop in-tider, boka tid på förhand eller skicka din fråga till [email protected], tfn 046 920 8348.

Onsdagar, kl. 15–17: Drop in-vägledning på Luckan Helsingfors, Georgsgatan 27.

Obs! Onsdagarna 9–30.9 hålls vägledningen på distans p.g.a. renovering.

Kunskapsbank

Här nedan hittar du information om att arbeta och studera eller göra praktik i Finland eller utomlands, volontärarbete, om möjligheter till fritidsintressent på svenska, psykisk och fysisk välmående och annat smått och gott.

Informationen som är samlad här är samlad just med tanke på dig som är 13-29 år. Här hittar du svar på frågor du har och svar på frågor du kanske inte ens ännu tänkt på.

Om du inte hittar information om det du söker så kan en av våra informatörer hjälpa dig med att hitta den information du behöver för att komma vidare. Kontaktuppgifter till informatören på din ort hittar du under rubriken Vägledning.