UngInfos tjänster Ärligt talat och Våga fråga håller öppet under helgerna

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Julen kan vara en svår tid för många. Det tunga i vardagen slutar inte när julen börjar, förutom att det kanske finns en extra förväntan på att vara glad och nöjd. I år blir det för många dessutom ingen vanlig jul, lika lite som det har varit ett vanligt år. Därför kommer UngInfos stödtjänster hålla öppet hela december.

Chatta anonymt på Ärligt talat
Luckan UngInfos stödchatt Ärligt talat håller öppet som vanligt hela december, 18 timmar i veckan. Då kan unga och unga vuxna chatta anonymt med handledare på arligttalat.fi. Chatten är öppen måndagar och onsdagar kl. 9-12 och måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 19-22. Med undantag för julafton och nyårsafton då chatten håller öppet dagtid kl. 9-12.

Sedan coronakrisen drabbade Finland i mars har Ärligt talat-chatten besökts av allt fler unga, ca 13 besökare per kväll. Många berättar att ångest och depression har ökat till följt av strängare restriktioner och begränsningar i det sociala livet. Våld i familjen och parrelationer har också varit teman som förekommit allt oftare under pandemin.

Skicka din fråga till Våga fråga
Även Luckan UngInfos och Decibels tjänst Våga fråga håller öppet under jul. Du kan skicka in en anonym fråga och få svar av en sakkunnig inom fem arbetsdagar.

Chattkalendern samlar samtalsstöd på svenska
Luckan Unginfo upprätthåller även en chatt- och telefonkalender på unginfo.fi/chattkalender, som samlar alla nationella chatt- och telefontjänster som erbjuder samtalsstöd till unga på svenska i Finland. Här kan unga hitta vilken tjänst som håller öppet då de vill prata

Publicerat den
Kategoriserat som Alla