Ledig befattning: En utbildare för unga i Respekt-workshoppar och vardagskompetenser

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Föreningen Luckan söker en utbildare till ungdomsverksamheten på deltid (60%) från 8.8 fram till 31.12.2022 med möjlighet till förlängning.

Föreningen Luckan är ett finlandssvenskt informations- och kulturcenter. Luckans ungdomsverksamhet UngInfo erbjuder information, handledning och utbildningar för unga 13–29 år samt information och fortbildningar till professionella i ungdomssektorn. Luckan UngInfo erbjuder tjänster lokalt, regionalt och nationellt.

Föreningen Luckans ungdomsverksamhet UngInfo erbjuder föreläsningar i vardagskompetenser och diskrimineringsförebyggande Respekt-workshoppar för elever i högstadiet och andra stadiet. Föreläsningarna i vardagskompetenser behandlar teman som hur det går till att flytta hemifrån eller ta steget ut i arbetslivet, för att stödja ungas självständighetsprocess. Teman som behandlas under Respekt-workshopparna är motverkande av mobbning, rasism, trakasserier m.m. Mer information om skolpaketen hittas på unginfo.fi/skolbesok.

Vi söker nu en utbildare för att arbeta med våra skolbesök främst i huvudstadsregionen. Till arbetsuppgifterna hör bl.a. att
– hålla föreläsningarna Flytta hemifrån och Steget ut i arbetslivet för elever i åk 9 och studerande på andra stadiet
– leda Respekt-workshopparna Nätrespekt och Åskådarens roll i högstadiet och andra stadiet
– vara i kontakt med skolor och koordinera samt planera skolbesök
– medverka i ungdomsverksamhetens övriga verksamhet

Tjänsten passar bra för en person med examen inom det sociala området, samhällsvetenskaper, pedagogik, lärare eller dylikt. Vi söker en person som är bekväm med att stå framför en grupp, gärna med erfarenhet av undervisning och av att arbeta med ungdomar. Arbetet kräver god förmåga till samarbete och av att arbeta självständigt.

Lönen är 1 740 € i månaden för en arbetsinsats på 60%. Stationeringsort är Luckans verksamhetspunkt i Helsingfors på adressen Georgsgatan 27. I befattningen ingår resor till skolor i huvudstadsregionen, även resor till svenskspråkiga skolor i andra delar av landet kan förekomma. Vid anställning bör du visa upp ett kontrollintyg för personer som arbetar med barn. Utbildaren ingår i Luckans team som arbetar ungdomsfrågor. Mer information om Luckans ungdomsverksamhet UngInfo hittas på hemsidan unginfo.fi.

Om du är intresserad av tjänsten ber vi dig skicka in din CV och ansökan till [email protected] så snart som möjligt, vi går igenom ansökningar kontinuerligt, dock senast söndagen den 19.6.2022. Arbetsintervjuer sker tisdagen den 21.6 och onsdagen den 22.6.

Mer information ges av teamledare Liselott Lindén per e-post ([email protected]) eller telefon 040-059 3919.

Publicerat den
Kategoriserat som Alla