Bryt skammen! – En seminariedag som ger verktyg för att bemöta svåra ämnen som berör barn och unga

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Välkommen på seminariedagen Bryt skammen! Verktyg för att bemöta svåra ämnen som berör barn och unga den 19 september på G18 i Helsingfors. Kom och ta del av intressanta workshoppar som ger praktiska redskap och tips gällande hur du kan bemöta olika svåra ämnen. Du får också chansen att träffa andra som jobbar med barn och unga! Seminariedagen har fokus på hur vi kan bryta skammen genom att bemöta svåra ämnen som berör barn och unga. Under dagen behandlas föräldrars missbruk och psykiska ohälsa, förebyggande rusmedelsarbete, självmedkänsla samt utmaningar i skolvardagen. Dagens upplägg är interaktivt och avslutas med en taltur av FSS ordförande Cecilia Huhtala som knyter ihop dagens teman och berättar om sina egna erfarenheter av att bryta skammen som ung person.

Seminariet riktar sig till skolpersonal, ungdomsledare, studerande och andra som är intresserade av ungas välmående och är gratis. Alla intresserade är välkomna! Anmäl dig senast den 17 september.

I samarbete med det svenska skolsamarbetsnätverket; KOHUR, Stiftelsen Bensow, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Päihdekasvatusmalli PEPP – modellen för rusmedelsförebyggande, Barnavårdsföreningen, Folkhälsan, Ekvalita, Krisjouren för unga vid HelsinkiMissio, Livslust-projektet, Lasten ja nuorten säätiö, Pelituki, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Pelastakaa Lapset och Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Skip to content