Ärligt talat-chatten & Sekasin-chatten erbjuder stöd för unga under sommaren

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Strax börjar sommarlovet och det finns tid att njuta av sol, strand, kompisar och glass. För alla är sommaren dock inte något att se fram emot. Det kan vara en tid då ensamheten gör sig påmind, dagarna blir långa och ångesten får utrymme att växa. Sommaren är även en tid då många viktiga stödtjänster stänger och vårdkontakterna håller ledigt. 

Med gemensamma krafter erbjuder Ärligt talat-chatten och Sekasin-chatten samtalsstöd hela sommaren, varje vardag från morgon till kväll. 

Luckans stödchatt Ärligt talat har öppet måndag till fredag klockan 9-12 och 19-22 med möjlighet att prata med psykolog och andra sakkunniga.

Sekasin-chatten är också öppen varje vardag klockan 15-19, förutom på midsommarafton. På Sekasin jourar professionella inom social-, hälso- och ungdomsbranschen samt utbildade frivilliga. 

Behovet för samtalsstöd har stadigt ökat de senaste åren och den här våren har inte varit ett undantag. Ångest, utmattning och problem med ätandet är samtalsämnen som allt oftare får unga att vända sig till lättillgängliga och anonyma lågtröskeltjänster. Behovet att få prata på sitt eget modersmål om vad som tynger är uppenbart. Både på Ärligt talat-chatten och på Sekasin-chatten kan unga komma och prata om vad som helst som tynger dem på svenska. 

Via Luckan Unginfos hemsida (unginfo.fi) hittas också den nationella chatt & telefonkalendern som samlar alla finlandssvenska samtalsstödtjänster för unga. Här kan unga hitta hur stödtjänsterna håller öppet under sommaren. 

Kontaktuppgifter:

Mer information fås av Ärligt talat-chattens koordinator Louise Mannil:

[email protected], 050 530 6611

Sekasin-chattens koordinator Johanna Kronstedt:

[email protected], 040 526 0165

Skip to content