Stig in2 avslutningskonferens

Publicerat den Kategoriserat som Alla

Den 26 oktober gick Stig in2s avslutningskonferens av stapeln på G18 i Helsingfors. Det var en dag fylld av intressanta föreläsningar och möten, på plats i salen var 45 deltagare och många fler på distans. Vi fick bl.a. lyssna på anförande om andrafiering; det att fram­ställa någon annan som främmande, hur bekämpa strukturella orättvisor i vårt skolsystem och forskning kring hur hjärnan påverkas hos barn som råkat ut för trauman. Från UngInfo kom Karolina och Riika för att presentera vår nya tjänst HITTA RÄTT och våra RESPEKT-verkstäder.

Målet med Stig in2 -projektet var att bidra till att barn och unga som kommer till Finland inte enbart integreras utan på riktigt blir inkluderade i samhället. Under projektet har de jobbat för att barns och ungas röster ska bli hörda, att deras bästa beaktas i alla sektorer och instanser så att de inte faller mellan stolarna. 
Projektet har även arbetat med kompetensutveckling, tagit in forskning och goda metoder för att arbeta med frågor kring inkludering och att arbeta mot strukturella orättvisor.
Tack Stig in2 för att vi fick vara med på det här fina evenemangen!

Skip to content