Det här är en webbtjänst för dig mellan 13 och 29 år. Du kan ställa en fråga helt anonymt om allt mellan himmel och jord, eller gå in och läsa andra frågor och svar. Frågorna kan beröra bl.a. studier, arbete, boende, fritid, relationer, sex, psykiskt och fysiskt välmående, livssyn eller något helt annat. Du vet vad du vill ha svar på.

Tjänsten Fråga.fi heter i fortsättningen Våga Fråga! Förutom namnet blir det inga ändringar för dig, du får svar på dina frågor som tidigare.

Hur fungerar det?

Då du ställer din fråga så ber vi dig meddela ditt kön, din ålder och vilken ort du bor på, detta syns inte i frågan och informationen sprids inte vidare till någon annan. Vi respekterar din rätt till att vara anonym.

Du får svar på din fråga inom en vecka. Då frågan besvaras publiceras svaret på webbsidan. Du hittar då både din fråga och svar på hemsidan under den kategori som du valt då du ställt frågan.

Vem svarar på min fråga?

Frågorna besvaras av Luckan UngInfos personal och andra sakkunniga personer från medverkande organisationer, städer och kommuner. Om du vill veta mera om vilka organisationer som hjälper oss att besvara frågor så hittar du informationen här.

Här nedan hittar du frågor som redan fått svar. Kanske du undrar över något som någon annan också har undrat över. Frågorna är uppdelade i kategorier så att det ska vara lättare för dig att läsa andras frågor och svar inom det tema som intresserar just dig.

Senaste frågorna

Hej alla användare av Fråga.fi

Luckan har redan en längre tid samarbetat med Decibels Våga Fråga-tjänst och i fortsättningen kommer vi att samarbeta fullt ut, dvs. använda samma sidor, teknik och namnet Våga Fråga.

Men för dig som användare blir det som förr. Du får vara anonym och vi fortsätter att svara på frågor, vilka de än är. Den enda skillnaden är att frågorna nu lämnas in på Decibel.fi

Här hittar du fler frågor