Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Respekt – Våld och Fair Sex

17 mars | 09:00 - 16:00

Folkhälsans förbund och Luckan UngInfo ordnar ett gemensamt webbinarium som handlar om respekt, våld och fair sex.

Under webbinariet kommer vi diskutera våld, vad det är och hur det kan komma till uttryck i nära parförhållanden. Vi kommer också att prata om hur man som vuxen eller professionell kan tala om våld med unga, och på vilka olika sätt man kan stödja en ung person som har blivit utsatt för våld.

Seminariet riktar sig till ungdomsarbetare och till andra sakkunniga som möter barn och unga i sina jobb. Webbinariet baserar sig på Folkhälsan förbunds material PARK och Luckan UngInfos workshop Fair sex. Seminariet är avgiftsfritt.

Program:

9:00-12:00 Folkhälsans förbund: Presentation av PARK
Britt-Helen Tuomela-Holti, sakkunnig i familjearbete, teamet för riktat stöd.

12:00-13:00 Paus

13:00-15:30 Luckan UngInfo: Presentation av Fair Sex
Liselott Lindén och Johanna Östling.

15:30-16:00 Diskussion och frågestund

Anmäl dig till webbinariet här: https://forms.gle/yXT9oLwwmEnsX1i36
Max 100 deltagare. Länken till webbinariet skickas ut till alla anmälda deltagare per e-post.

En viktig ingrediens i psykiskt välbefinnande är att vi mår bra i våra relationer. Respekt är hälsofrämjande för relationer. Respektens motsats är respektlöshet/våld.

Folkhälsans PARK-material har som syfte att skapa dialoger kring hur vi främjar hälsan i våra parrelationer, ökar respekten och förebygger våld. När man som ung person börjar dejta är man i en ny fas i livet, vilket är både en möjlighet och en risk. I föreläsningen öppnar vi upp samtalet kring hur man kan tänka och agera om man möter ungdomar som är utsatta för destruktiva relationer.

Fair Sex är en metod för interaktiva samtal om sex, gränser, kommunikation och vikten av att lyssna efter ett ”ja”. Som vuxen är det viktigt att kunna tala med unga om sex och sexualitet. Vi vill ge verktyg att tala med unga på ett positivt och avslappnat sätt, samtidigt som man vågar närma sig lite svårare ämnen. Under tillfället bekantar vi oss med programmet och diskuterar hur vi kan ta in metoderna i arbetet med ungdomar.

Detaljer

Datum:
17 mars
Tid:
09:00 - 16:00