Psykisk ohälsa tar inte sommarsemester – Unga kan chatta med psykolog under sommaren

Sommaren är en tid då alla borde få stressa ner, vara lediga och bara vara. Men för många unga med psykisk ohälsa innebär sommaren en ökad oro och ängslan. Speciellt svårt kan det vara i övergångsperioder som när sommarlovet börjar och vardagsrutiner ändrar. I och med lovet finns inte heller skolhälsovård eller skolpsykologer tillgängliga. 

Därför håller Unginfos stödchatt Ärligt talat öppet som vanligt under hela sommaren och erbjuder möjligheten att chatta med psykolog. Varje måndag, tisdag och torsdag kl. 19–22 finns det möjlighet för unga och unga vuxna att chatta anonymt om det som känns jobbigt eller tungt. I juli månad finns psykolog på plats två kvällar i veckan. Från och med augusti månad och framåt tre kvällar i veckan som vanligt.

Luckan Unginfo erbjuder även andra stödtjänster för unga under sommaren. På Våga fråga kan du skicka in en anonym fråga och få svar av en sakkunnig. Unginfos vägledning vid frågor rörande arbete eller studier fungerar i juli på distans. Varje tisdag och onsdag kl. 12–16 via telefon eller mejl: [email protected].