Ta del av Luckan UngInfos digitala tjänster

Stödchatten Ärligt talat utökar sina öppettider 

På grund av skolstängningarna och läget med coronaviruset är det just nu många som känner sig oroliga eller ensamma, därför håller Ärligt talat-chatten tillfälligt öppet också under dagtid. 

arligttalat.fi kan unga 13-29 år anonymt chatta med psykolog eller professionella handledare. De nya öppettiderna är:

måndag 10:00–13:00, 19:00–22:00

tisdag 19:00–22:00

onsdag 10:00–13:00

torsdag 19:00–22:00

fredag: 10:00–13:00

 

Våga fråga ger svar från sakkunniga

På Våga fråga kan unga ställa frågor anonymt om allt från arbete och studier till psykiskt och fysiskt välmående, relationer och sex. På webbsidan finns även tidigare frågor samlade. Se decibel.fi/vaga-fraga Tjänsten upprättshålls av Decibel i samarbete med Luckan UngInfo. 

 

Vägledning i huvudstadsregionen och Kyrkslätt via telefon och e-post

Luckan UngInfo erbjuder kostnadsfri handledning för dig som är 13–29 år, i frågor som gäller studier, arbete, fritid m.m. Vägledningen erbjuds för tillfället via telefon eller e-post. 

Luckan Helsingfors: Vägledare Riika Leppinen, e-post [email protected]
Drop in-hanledning via telefon 050 512 0906, må 12–17 & ons 15–17

Luckan Kyrkslätt: Vägledare Saba Holm, e-post [email protected]

 

Få stöd av en storasyster!

Systerskapsverksamheten skapar möten mellan stödsökande lillasystrar och frivilligt engagerade storasystrar. En lillasyster är en flicka som är 13–20 år och behöver någon som lyssnar. En storasyster är äldre och har viljan att finnas till för lillasystern. Möten kan ske både fysiskt och virtuellt. Läs mer på sammalinje.fi/systerskap

 

Följ oss på sociala medier

UngInfos Instagram @luckanunginfo uppdaterar vi kring sådant som är bra för dig som är ung eller ung vuxen att veta. Till exempel vilka stödtjänster som håller öppet, tips för att studera hemma, om den gemensamma ansökningen till högskolorna.

Luckan UngInfos Facebooksida riktar vi oss till professionella som arbetar med unga och delar nyheter från UngInfo och andra ungdomsorganisationer.