Daniela på job shadowing i Luckan

Torsdagen den 16.5 välkomnade Luckan Daniela Frankenhaeuser på job shadowing för att bekanta sig med Luckans verksamhet. Dagen började med en rundtur i Luckans nya och större lokaler på Georgsgatan 27. Luckans lokaler består nuförtiden av bland annat utrymmena: Verandan, Hörnet, Torget och LillaLuckan. Jag och Anna presenterade Luckans olika verksamhetsområden för Daniela och bekantade henne med den övriga personalen. Rundvandringen avslutades med morgonkaffe på kontoret.

Efter kaffet besökte vi LillaLuckan där Familjeluckan var i full gång med sång och dans. Familjeluckan ordnas i samarbete med Barnavårdsföreningen och är till för familjer med barn i åldern 1-5 år. Efter besöket gick vi ner till Torget och Daniela hjälpte oss med förberedelser inför Stafettkarnevalen, i vilken Luckan årligen deltar. I år arrangeras Stafettkarnevalen i Esbo på Alberga stadion med temat ”Respekt inom idrott och ungdomsverksamhet”.

Lunchen åt vi på Forums Picknick, alldeles intill Luckan och efteråt tog vi en till kopp kaffe på kontoret. Efter kaffet hjälpte praktikant Abbe, som studerar media, oss med att få några snygga bilder av Daniela på både Verandan och Torget. Torget ligger precis intill infodisken och Anders som satt i infon passade på att berätta om Luckans administrativa del och om hur det är att arbeta vid infon.

Dagen avslutades på Luckans samarbetspartner SVEPS Ungdomsverkstad som hade öppet hus och där fick vi bekanta oss med SVEPS utrymmen på Georgsgatan 18.

Daniela berättade att hon var väldigt nöjd med besöket och känner att hon fick en bra inblick i Luckans mångsidiga verksamhet. Vi på Luckan vill tacka Daniela för en fin dag!

Rebecka Aniche, praktikant på Luckan UngInfo