Det finns jobb – var inte så kräsna!

Hej på er! Mitt namn är Fanny Åberg, jag är 26 år gammal och bor i Hamburg i Tyskland. Nu får ni ta del av hur jag landat där jag är idag. Jag har alltid varit nyfiken på världen.
I gymnasiet åkte jag som utbyteselev till Italien, organisationen jag åkte med (AFS) hittade en familj åt mig på Sicilien. Det var ett spännande år där jag lärde mig mycket om mig själv, att vara självständig och att inte vara rädd för nya äventyr. Jag rekommenderar starkt utbyte åt alla intresserade och nyfikna. År 2010 började jag studera företagsekonomi på Arcada i Helsingfors. Jag ville utexamineras så snabbt som möjligt eftersom jag ville komma ut i arbetslivet. Samtidigt sällskapade jag med min nuvarande pojkvän som är precis lika även äventyrssinnad som jag. Han utexaminerades från Hanken, fick jobb inom shipping branschen och flyttade till Antwerpen i Belgien. Jag studerade klart i Finland och åkte efter för att skriva på mitt slutarbete där. Samtidigt letade jag efter jobb och efter tre månaders sökning anställdes jag som ”Customer Service and Sales Representative for the Nordic Market“ via ManpowerGroup på Sony Store Online i Bryssel. Jag träffade intressanta och internationella människor i Belgien och helhetsmässigt var det en fin upplevelse. Jag kände mig dock aldrig riktigt hemma där, så när min pojkvän efter ett år fick en anställning i Hamburg i Tyskland, var jag mer än entusiastisk. Idag jobbar jag sedan 1,5 år tillbaka inom Executive Search. Jag började på ett tyskt framgångsrikt företag som heter Kienbaum Executive Consultants och efter ett år startade min chef ett eget företag tillsammans med två partners, företaget heter BentsHonkanenRosenkranz. Jag och min kollega anställdes från dag ett för att hjälpa till med att starta upp företaget. Idag är jag anställd som företagets ”Office Manager” och allt som allt är vi sex heltids- och två deltids anställda, och företaget rullar fint på. Som stad rekommenderar jag varmt Hamburg, staden är internationell, trivsam och här känner jag mig som hemma.
Våga gå er egen väg, välj en utbildning och ett yrke ni trivs med, var stolta över det ni gör och tro på er själva. Jobb finns, men var inte för kräsna. Ingenting kommer av ingenting.

 

Fanny Åberg