Privilegiet att vara vit

Mycket av det material som finns här på bloggen handlar om privilegium.  Att vara vit, man eller heterosexuell är alla exempel på drag som medför ett visst privilegium, nämligen privilegiet att passa normen som andra bedöms utgående från.  Nu är det ju inte i sig något fel på att vara privilegierad eller normativ men att förstå vad det innebär för dem som inte passar normen är utgångspunkten för det mesta av materialet här i Respekt-bloggen.

Jamie Kapp har ritat en fin serie om privilegiet att vara vit som du kan nå genom att klicka på bilden här ovan, sajten everydayfeminism.com där serien finns innehåller också massor annat intressant material.  Respektbloggen rekommenderar!  Statistiken i serien baserar sig på USA men kommer ni på liknande missförhållanden i Finland eller Europa?