Lite mer om nätet och sociala medier

Som jag tidigare skrev har UngInfo precis lanserat ett nytt föreläsningspaket om webben och sociala medier.  I samband med researchen hittade vi en massa bra resurser som av olika skäl inte fick plats eller lämpade sig för föreläsningen.  En av dessa är www.umo.se en svensk ungdomsmottagning på nätet.  Bilden ovan kommer från en sida på deras webbplats som heter “Om saker som händer på nätet“.  Där kan man läsa om olika erfarenheter som unga haft på nätet med en del kommentarer om hur man kan agera i dylika situationer.  Ofta glömmer vuxna som talar med unga om internet att tala också om de positiva sidor nätet har men lyckligtvis handlar inte UMO:s sida enbart om negativa erfarenheter.

På webbplatsen finns också många andra bra resurser som till exempel den om kärlek på nätet.