Vem vinner, vem förlorar och vem låter bli att se sanningen

I samband med guideutbildningar för utställningen om Anne Franks liv har vi talat en del om hur vinnarna och förlorarna på sätt och vis var i ombytta roller efter krigsslutet.  Detta gäller i högsta grad Palestinierna som länge överhuvudtaget vägrade att erkänna förintelsen.

Nu har dock den Palestinska presidenten Mahmoud Abbas i ett tal konstaterat att förintelsen är det mest avskyvärda och allvarliga brottet i modern historia.  Jag kan bara lyfta på hatten åt Abbas och palestinierna som äntligen offentligt och officiellt erkänt ett av de mest vidriga brotten mot mänskligheten.

Inspirerad av detta presenterar Respekt nu en trevlig liten workshop helhet från Forum för levande historia som behandlar selektivt seende och orsaker till att folk inte alltid ser det som är uppenbart för andra.
Workshoppen och allt annat nödvändigt material hittar du här.