Rasism

“– De är i verkligheten inte alls kritiska, de är rasistiska. Det här begreppet är ett filter som de använder för att häva ur sig vad som helst. Invandringskritikern James Hirvisaari (Sannf) har jämfört svarta människor med apor. Riksdagsledamot Olli Immonen (Sannf) är ordförande för Suomen Sisu som är en invandringskritisk organisation vars värderingar är direkt lånade ur Adolf Hitlers proklamationer. Jussi Halla-aho (Sannf) är en invandringskritiker i en klass för sig med en dom för brott mot trosfrid och en annan för hets mot folkgrupp. De har inte kommit med ett enda konstruktivt förslag gällande invandring utan endast med rasistiska och verkligt motbjudande uttalanden, säger Abdulkarim.Exemplen råkar vara ur Sannfinländarnas led men Maryan Abdulkarim säger att de etablerade partierna inte heller ska slå sig för bröstet.– Wille Rydman (tidigare ordförande för Samlingpartiets unga) förde en väldigt obehaglig kampanj. Nu vill samma partis unga med Susanna Koski i spetsen slopa flyktingkvoten och paragrafen om hets mot folkgrupp. Jutta Urpilainen (SDP) har sagt att folk ska ta seden dit de kommer. Bortförklaringarna hon kom med senare gjorde bara saken värre. Alla dessa utspel får enorm genomslagskraft i medierna och offentligheten. Få ifrågasätter innehållet och sällan frågar man dem som utspelen berör om deras syn på saken.”
— Citatet ovan kommer från Hufvudstadsbladets artikel “Öppet villebråd för ökad intolerans”.  Artikeln beskriver vardagsrasism i Finland ur två invandrares ögon.  Hela artikeln kan du läsa via Hufvudstadsbladet.